marți, 26 octombrie 2010

Cerc de matematica aplicata

Locul de desfăşurare : CDI
Ziua şi ora: în fiecare joi orele 1300-1500
Programul:
        Săpt. I: Astronomie
        Săpt.a II-a: Matematica  în olimpiade şi concursuri
        Săpt a III-a: Matematica distractivă (probleme de la Concursul Cangurul)
        Săpt a IV-a: Dificultăţi în studiul matematicii( pt elevii care au dificultăţi la matematică)
Selecţia participanţilor: poate participa orice elev care doreste să se împrietenească mai mult ca până acum cu matematica.
Preţ:  gratuit.
Coordonator: Paruş  Violeta Ana
Deschiderea cercului :  4 XI 2010 (Astronomie: Calea Lactee şi alte galaxii)

Vă aşteptăm cu drag!

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Dan Barbilian - Ion Barbu- o lectie speciala

  In dorinta de a spulbera prejudecatile elevilor ca nu poti avea note mari si la matematica si la Lb. Romana, m-am gandit sa le prezint un om de cultura al tarii noastre care a excelat si in matematica si in literatura. De data aceasta m-am oprit la Dan Barbilian (Ion Barbu- pseudonimul sub care a scris poeziile).

   Aceasta ora a fost o perfecta colaborare cu doamna profesoara de Lb. Romana, Dubere Alexandra, care impreuna cu echipa ei, portocalie, au prezentat biografia literara si ne-au prezentat un scurt recital din cele mai cunoscute poezii ale poetului.

      Eu, impreuna cu echipa albastra, am facut o scurta prezentare a activitatii matematice si apoi am organizat un scurt concurs cu probleme de matematica care s-au dat in anii trecuti la Concursul de matematica "Dan Barbilian".


     Aceasta lectie am sustinut-o si in cadrul inspectiei mele pentru gradul II, asa ca i-am avut ca spectatori pe Domnul inspector Omer Ismet si pe Domnul director Sorin Ban.


Aceeaşi tema o vom aborda si cu elevii clasei a VII-a in luna decembrie.
(a consemnat Parus Violeta)

miercuri, 13 octombrie 2010

Targul de jucarii din Oraselul Copiilor

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII din Sîntandrei au răspuns cu mult drag acţiunii iniţiate de Primăria Oradea şi Orăşelul Copiilor de a organiza, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului copiilor, prima ediţie a Târgului de jucării şi carte pentru copii. Copiii din Sîntandrei au adunat jucării şi cărţi, obiecte de papetărie, au pictat câteva tablouri pe sticlă şi cu toate acestea s-au prezentat, vineri (8 octombrie 2010), în Orăşelul copiilor din Oradea, unde şi-au amenajat standul şcolii lor.

Felicitări, domnule director (Sorin Ban)!
Şcoala din Sîntandrei a fost reprezentată cu cinste de nişte copii minunaţi, mici vedete, dornice de afirmare: Ioana Ghemiş  şi Felicia Filimon, Andrada (blonda cu ochi albaştri) şi Larisa (din a VIII-a B), însoţite de  prof. Clonda Veronica.
Spre sfârşitul programului, s-a arătat şi privighetoarea Ioana Karina Munteanu (din a V-a B), membru al Ansamblului folcloric „Florile Bihorului” al Palatului Copiilor şi Elevilor din Oradea, ansamblu care urma să evolueze pe scena amfiteatrului în aer liber în cadrul primei zile a Festivalului copiilor.

                                                                                                                              (sursa: http://www.ovidan.ro/)

miercuri, 6 octombrie 2010

SPACE WEEK

              Şcoala cu clasele I – VIII Sîntandrei a sarbatorit azi, 6 X 2010, prima oara "Saptamana spatiului"(SPACE WEEK).  Modul nostru de a sarbatori a fost o ora festiva in laboratorul CDI,  cu titlul "Teoria Big Bang prin ochii copiilor". 
                                      
A fost o prezentare (ppt) despre Big Bang si apoi am pus un mic filmulet documentar pe aceeasi tema. Ora noastra "in spatiu" s-a incheiat cu intrebari si impresii despre noile informatii primite.


        
          Clasa aleasa de prof. coordonator, Parus Violeta, a fost clasa a V-a B. I-am avut ca invitati pe domnul director, Ban Sorin, si clasa a VIII-a B.   
                                  
                                      


      Impresia a fost deosebita, fiind primul lor contact cu astronomia! Speram sa-si mentina acelasi interes si deschidere si la urmatoarele teme pe care le vom sustine in cadrul cercului de astronomie.
 
In demersul meu am fost ajutata de prof. documentarist Mezea Andrada si de elevii clasei a VI-a B: Denisa si Petrisor.


Şcoala cu clasele I – VIII Sîntandrei


     Școala se întemeiază în anul 1870 sub patronajul bisericilor Greco-Catolice si Romano-Catolice. Aceasta era situata in imediata vecinatate a Bisericii Greco-Catolice. În toamna anului 1901 a inceput ridicarea unei școli cu două săli de clasă și locuință pentru învățători, de catre localnici, fiind reorganizată în 1948 din fonduri de stat. După cel de-al doilea război mondial, învățământul a cunoscut transformări radicale. În 1955 s-a construit un alt local de scoală cu două săli de clasă, iar după 10 ani, un altul cu opt săli de clasă.