miercuri, 22 decembrie 2010

APTITUDINI MATEMATICE INTRE SAT SI ORAS

    Marti, 21 XII 2010, am participat la proiectul concurs APTITUDINI MATEMATICE INTRE SAT SI ORAS, cu elevi ai claselor a V-a B si a VI-a B, coordonati de prof.Violeta Parus . 
    I-am avut ca adversari pe elevii clasei a VI-a C de la Scoala Nicolae Balcescu, coordonati de prof. Dorina Szatmari.
    Nu ne-am deplasat la Scoala Balcescu, nici nu au venit ei la noi, cum poate se asteapta toata lumea, ci am facut posibil acest concurs prin intermediul tehnicii moderne: camera web, internet si astfel comunicarea a fost facila fara efortul de a ne deplasa. Aparatura de ultima generatie de care dispune Scoala Sintandrei ne-a inlesnit aceasta intalnire.
    Fiecare scoala a avut trei echipe, fiecare echipa straduindu-se sa acumuleze cat mai multe puncte pentru  scoala ei.
    Echipa 1: Torjoc Denisa (scoala noastra)- Dzitac Ioana (Scoala N. Balcescu) a avut de rezolvat 3 probleme de matematica, cu nivel de dificultate sporit, fiecare problema valorand 5 puncte.
   










  Echipa 2: formata din 4 elevi de la fiecare scoala; acestia au reprezentat scoala lor la proba de matematica distractiva, avand de rezolvat 5 probleme, fiecare valorand 3 puncte.



      Echipa 3- formata din restul elevilor- a participat la cea mai indragita proba- proba practica- la scoala noastra: origami, iar la Scoala Balcescu, figurine din ghips pentru bradul de Craciun. Elevii nostri s-au intrecut in a face cele mai frumoase flori pentru elevii celeilalte scoli, dar si pentru a acumula 20 de puncte:



      Bucuria noastra a fost maxima la sfarsitul orei cand, facand bilantul, am vazut ca aveam maximum de puncte: 50, punctaj pe care il aveau si partenerii nostri astfel ca ambele scoli ne-am situat la egalitate, pe primul loc. 


   Felicitari  tuturor elevilor care au participat! Sper ca le-a placut si au invatat inca un strop si din acest concurs.
  Multumim ambilor directori :Sorin Ban si Ioan Mocan care ne-au sprijinit in acest proiect.
                                                       A consemnat Violeta Parus.
       Pentru mai multe poze : 
http://picasaweb.google.com/106401042029771817217/Concurs?authkey=Gv1sRgCMT_3ey2pIj5mgE#

sâmbătă, 18 decembrie 2010

SERBARE DE CRACIUN

     A TRECUT SI SERBAREA NOASTRA DE CRACIUN. 
     Am fost la gradinita, unde doamna Jeni a facut un spectacol minunat cu copilasii din grupa mica si unde Mosul  a venit cu cadouri substantiale pentru fiecare copilas cuminte:

   Am ajuns apoi la Caminul cultural unde am mai prins recitalul de colinde al corului scolii. Mi-au placut foarte mult (Felicitari prof. de muzica Radu!)!
   L-am intalnit si aici pe Mos Craciun care a venit in uralele si cantecul special pentru el interpretat de gradinarii din grupa mare:
   Mosul a fost implicat in concursul meselor festive de Craciun, reprezentate de cateva clase :


     Mosul a ales clasa a V-a B castigatoare :
                                      
    Felicitari profesorilor si educatorilor care au organizat serbarea! Felicitari elevilor nostri care s-au pregatit serios pentru a-l impresiona pe Mosul bun!
    Multumim Primariei ... stiu ei pentru ce :)!

joi, 16 decembrie 2010

MENTIUNE - LUMINA MATH

     O bucurie mare ne-a facut elevul scolii noastre, OLARU ION, obtinand mentiune la  Concursul Lumina Math. Au fost  12663 elevi inscrisi in clasa a V-a din toata tara si Ion s-a clasat pe locul 1565 cu 52 puncte, deci in primii 13%, situandu-se intre primii zece in judetul Bihor.
   FELICITARI ION! Felicitari domnului Ban Sorin, profesorul de matematica al lui Ion!
   Asteptam mai multe rezultate frumoase de la tine si de la alti copii care indragesc matematica!


Violeta Parus

miercuri, 15 decembrie 2010

Serbare de Craciun

    Peste tot unde există suflare românescă cu simţământ creştin se serbeaza Crăciunul, una din cele mai importante sărbători religioase, sărbătoarea Naşterii Domnului, prilej de bucurie, pace şi linişte spirituală. Este o zi în care dăruim şi primim multă iubire şi căldură sufletească. Acest lucru se remarcă în entuziasmul cu care se fac pregătirile pentru Crăciun.


    Astfel că şcoala noastră a pregătit un spectacol de Crăciun, cu colinde, poezii si concursuri pe tema acestei sărbători.
   Vă aşteptăm pe toţi cu drag, vineri 17 decembrie 2010,  de la ora 16, la Căminul Cultural.

vineri, 10 decembrie 2010

PREMII OBTINUTE DE PROFESORII SI ELEVII SCOLII NOASTRE

D-na prof. ROMAN NATALIA:                         (dati click pe imagine pt a mari)












 






D-nul profesor GELU PINTER:


                                                                



































luni, 6 decembrie 2010

ASTRONOMIE

  Maine 7 XII 2010, in CDI, va asteptam la prezentarea temei Durata vieţii stelelor şi cauza strălucirii lor, sustinuta de doamnele profesoare HENŢ DANIELA si ILE MARIA.
   Iata inceputul prezentarii: