miercuri, 22 decembrie 2010

APTITUDINI MATEMATICE INTRE SAT SI ORAS

    Marti, 21 XII 2010, am participat la proiectul concurs APTITUDINI MATEMATICE INTRE SAT SI ORAS, cu elevi ai claselor a V-a B si a VI-a B, coordonati de prof.Violeta Parus . 
    I-am avut ca adversari pe elevii clasei a VI-a C de la Scoala Nicolae Balcescu, coordonati de prof. Dorina Szatmari.
    Nu ne-am deplasat la Scoala Balcescu, nici nu au venit ei la noi, cum poate se asteapta toata lumea, ci am facut posibil acest concurs prin intermediul tehnicii moderne: camera web, internet si astfel comunicarea a fost facila fara efortul de a ne deplasa. Aparatura de ultima generatie de care dispune Scoala Sintandrei ne-a inlesnit aceasta intalnire.
    Fiecare scoala a avut trei echipe, fiecare echipa straduindu-se sa acumuleze cat mai multe puncte pentru  scoala ei.
    Echipa 1: Torjoc Denisa (scoala noastra)- Dzitac Ioana (Scoala N. Balcescu) a avut de rezolvat 3 probleme de matematica, cu nivel de dificultate sporit, fiecare problema valorand 5 puncte.
   










  Echipa 2: formata din 4 elevi de la fiecare scoala; acestia au reprezentat scoala lor la proba de matematica distractiva, avand de rezolvat 5 probleme, fiecare valorand 3 puncte.



      Echipa 3- formata din restul elevilor- a participat la cea mai indragita proba- proba practica- la scoala noastra: origami, iar la Scoala Balcescu, figurine din ghips pentru bradul de Craciun. Elevii nostri s-au intrecut in a face cele mai frumoase flori pentru elevii celeilalte scoli, dar si pentru a acumula 20 de puncte:



      Bucuria noastra a fost maxima la sfarsitul orei cand, facand bilantul, am vazut ca aveam maximum de puncte: 50, punctaj pe care il aveau si partenerii nostri astfel ca ambele scoli ne-am situat la egalitate, pe primul loc. 


   Felicitari  tuturor elevilor care au participat! Sper ca le-a placut si au invatat inca un strop si din acest concurs.
  Multumim ambilor directori :Sorin Ban si Ioan Mocan care ne-au sprijinit in acest proiect.
                                                       A consemnat Violeta Parus.
       Pentru mai multe poze : 
http://picasaweb.google.com/106401042029771817217/Concurs?authkey=Gv1sRgCMT_3ey2pIj5mgE#

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu