miercuri, 6 aprilie 2011

Împreună pentru viitor 2011

           În data de 31 martie a avut loc etapa judeţeană a concursului de dans” Împreună pentru viitor”,  din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.
Organizatorii au fost mulţi şi cu renume:
Ministerul Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului,
Inspectoratul Judeţean Bihor,
Casa Corpului Didactic,
Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea şi
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Bihor.

        Ca să ajungem sa participăm la acest concurs ne-au trebuit săptămâni de pregătire, răbdare, o bună colaborare, costume, accesorii şi motivaţie.
Scopul nostru a fost acela de a fi alături de copiii cu probleme, cei care au nevoie să fie acceptaţi de societate la fel cum suntem şi noi, chiar dacă ei au serioase probleme de sănătate.
       I-am acceptat între noi, am dansat împreună cu ei, s-au creat prietenii între elevii şcolii nostre şi copiii de la C.S.E.I. Orizont Oradea.
Cea mai de preţ coregrafie cu care ne-am prezentat pe scena din Era Shopping Center în data de 31 Martie a fost aceea de a-i proteja în fiecare secundă pe cei de la Orizont.
Odată ajunşi pe scenă elevii nostri se comportau de parcă acel dans îl făceau de-o viaţă.
      Erau entuziaşti, energici, mereu cu ochii pe Marius,Eva,Raul,Mihai şi Bianca.Au dansat excepţional şi impecabil şi-au transmis mesajul cum nu a mai facut-o nimeni pe acea scenă.
După ce si-au terminat dansul, elevii şcolii noastre, Ionut,Ana,Adela,Florin şi Denisa  
şi-au continuat rolul de prieteni pentru  cei care cereau afectivitate şi înţelegere, ţinându-i de mână, jucându-se cu ei şi strângându-i în braţe.
        Am fost unici şi am surprins mai mult decât ar fi trebuit.Spun acestea convinsă de două aspecte, unul ar fi acela ca am fost singurii abordati de presedinta juriului înainte de premiere,care vroia să ne facă să înţelegem că nu  am fost atât de buni pe cum simţeam noi şi al doilea a fost faptul că Şcoala din Sîntandrei a fost singura menţionată în diverse articole de presă, alături de şcoala câştigătoare şi de un liceu orădean.
    Pentru prima participare e mai mult decât bine ceea ce au făcut acolo copiii noştri.Am luat diploma pentru Mesajul transmis prin muzica.
Cu această ocazie doresc să mulţumesc elevilor implicaţi în acest proiect:Gherman Ionuţ,Drăguţ Anamaria, Baş Adela, Denisa Torjoc şi Lazăr Florin.
Felicitări doamnelor profesoare Ban Crina şi Cabău Adelina de la C.S.E.I Orizont pentru tot ceea ce fac pentru acei copii, dându-le zilnic câte o şansă către o viaţă normală.

În ceea ce priveşte legătura noastră cu copiii de la CSEI Orizont, le putem zice un singur lucru:
                    Amicus optima vitae possession!
A consemnat:
ANDRADA MEZEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu